top of page
jacek-dylag-545264-unsplash.jpg

Rättigheter och Möjligheter som arbetssökande
Visste du att många kvinnor är överutbildade på arbetsmarknaden och att det betyder att kvinnor gör mindre karriär och har svårare att ta sig fram inom sitt yrke? Vid uppsägningar har kvinnor svårare att ta sig vidare och får mindre professionellt karriärstöd för att lyckas än män. Det tycker vi är fel.


För att stötta kvinnor i karriären och på arbetsmarknaden har vi i samarbete med näringslivet tagit fram en databas och metodik som samlar 1,2 miljoner Osynliga jobb över branscherna. Det gör att du kan vinna jobb som få andra kan se eller hitta. Det ger dig konkurrensfördelar och vingar i jobbsökandet.


Att söka och vinna jobb har aldrig tidigare varit så tekniskt avancerat som idag. Ju högre position desto osynligare blir befattningarna. Åtta av tio befattningar är osynliga och det innebär konkurrensnackdelar för kandidater som inte har kunskap och verktyg för att hitta dessa befattningar. Därför är det viktigt att du känner till dina rättigheter!


Som arbetssökande har du rätt att söka karriärstöd hos Arbetsförmedlingen. Fler män än kvinnor får detta karriärstöd och därför stöttar vi särskilt kvinnor att bevaka sina rättigheter som arbetssökande och driva krav om lika rätt till karriärstöd under arbetssökandet. På det här sättet får du tillgång till karriärgrupper för kvinnor, samt kontakter med headhunters, rekryteringsföretag och listor med osynliga jobb som är skräddarsydda för dig.


Vi finns i Stockholm, Göteborg, Norrköping och Malmö, samt vi har digitala grupper över landet. Vi engagerar oss för Giveitforward modellen som är att skicka möjligheter och jobb

vidare i nätverk med varandra för en mer jämställd arbetsmarknad #tillsammansförfleriarbete.


Kontakta oss så hjälper vi dig komma vidare i karriären:


Ring KARRIÄRJOUREN: 010-214 66 90

Maila giveitforwardsweden@gmail.com med rubriken KARRIÄRHJÄLP!

Chatta med oss i här med rubriken – KARRIÄRHJÄLP!


Comments


bottom of page