Om Give it forward
Vår målsättning är att bidra till ökat tillträde till arbetsmarknaden
Utanförskapet är Sveriges största utmaning. Totalt kan inte 1.3 miljoner svenskar försörja sig. Sveriges utanförskap kostar samhället mer än 270 miljarder kronor varje år. Parallellt med utanförskapet finns en stor kompetensbrist i näringslivet. Fyra av fem företag har svårt att hitta rätt kompetens och var femte rekryteringsförsök misslyckas. Företag får allt svårare att hitta rätt arbetskraft och det hindrar tillväxt, samt bidrar till utanförskap.
Vi sprider kunskap om arbetsmarknadsrelaterad ohälsa
I ett samhälle med högt utanförskap mår många människor dåligt. Därför vill vi prata om arbetsmarknadsrelaterad ohälsa som förhindrar självförsörjning och slår ut människor på arbetsmarknaden, samt ökar utanförskapet. Med arbetsmarknadsrelaterad ohälsa pratar vi om våra målgrupper i Sverige:
-
400 000 vuxna med arbetsmarknadsrelaterad ohälsa/funktionshinder
-
180 000 unga med arbetsmarknadsrelaterad ohälsa/funktionshinder
-
Kopplingen mellan våld, ohälsa och arbetslöshet
-
33 procent av Sveriges kvinnor är utslagna på grund av utbrändhet
-
4 procent av befolkningen har diagnosen depression
Hur arbetar vi?
Vi är en idéburen, fristående, politiskt och religiöst obunden riksorganisation som grundades år 2010 med visionen om att sprida större möjligheter till fler människor för att öka tillträdet till arbetsmarknaden, samt främja jämställdhet, karriär och företagande. Vår vision är att utmana skevheter på arbetsmarknaden. Vår metod är att arbeta med omställning med fokus på ekonomisk självförsörjning och ekonomisk jämställdhet. Vi erbjuder coachningsprogram inom omställning, karriär och företagande.
Vill du vara med?
Som medlem får du vara del av en växande förening med möjlighet till varierande uppdrag som leder till ett bättre och mer inkluderande samhälle. Det spelar ingen roll om du mår bra eller dåligt, du är välkommen precis som du är. Tillsammans kämpar vi för något större och bättre. Bli medlem.
Riksintresse
Vårt huvudfokus för våra riksintressen är: jämställdhet, hälsa och utanförskap
-
Vi arbetar mot utanförskap så att antalet människor som lever i utanförskap ska minska, samt bidra till att människors trygghet och livschanser ökar.
-
Vi arbetar för ett jämställt samhälle så att kvinnor och män ska ha samma makt att forma samhället och sina egna liv, utifrån områdena makt, inflytande, ekonomi, hälsa, utbildning, arbete, samt könsrelaterat våld och hedersrelaterat våld och förtryck (våld i nära relation).
-
Vi arbetar för en jämställd folkhälsa som förebygger psykisk ohälsa, främjar hälsopromotion och arbetar evidensbaserat med suicidprevention.
-
Vi arbetar för jämlikhet i levnadsvillkor och full delaktighet för alla oavsett funktionsnedsättning med grund i FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning.
Riksorganisation
Ordförande för nationella styrelsen är Anderz Malgodal. För kontakt, mejla anderz@giveitforward.se
Nationell styrelse: Sankt Göransgatan 84, 112 38
Vi är en riksorganisation med 3838 medlemmar fördelat på 6 lokala sektioner med lokala styrelser över landet. Totalt är vi 42 förtroendevalda som arbetar ideellt inom våra riksintressen nationellt och lokalt. Vi når ut till 22 831 personer genom våra följare på sociala medier. Följ oss här.
Kontaktpersoner för de lokala sektionerna är:
-
Stockholm län: Sandra Kastås
Vasagatan 16, 111 20
Lokal Facebookgrupp här
-
Uppsala län: Annica Andersson
Köpmangatan 1, 747 43
Lokal Facebookgrupp här
-
Västra Götalands län: Maja Hurtigh
Kungsportsavenyen 21, 411 36
Lokal Facebookgrupp här
-
Skåne län: Sandra Persson
Kungsgatan 6, 211 49
Lokal Facebookgrupp här
-
Östergötlands län: Jenny Hövre
Sankt Persgatan 27, 602 33
Lokal Facebookgrupp här
-
Dalarna län: Lena Måg
Hotellbacken 2, 793 30
Lokal Facebookgrupp här
Vi skapar förändring
Riksföreningen Give it forward har lokala sektioner och nationella påverkansgrupper som med medlemsaktiviteter, opinionsbildning, kampanjer, remissarbete, lobbying och sociala innovationsprojekt bidrar till att kvinnor kan bevaka sina rättigheter och driva sina krav.
Vi har flera fysiska och digitala påverkansgrupper med strategiska fokusområden.