
Give it forwards vision
Give it Forwards vision är en värld där snällhet och medmänsklighet är självklara krafter i vardagen – där varje liten handling av omtanke skapar en starkare, rättvisare och hoppfullare framtid för alla. Vi drömmer om en värld där generositet och medmänsklighet får ta större plats i samhällsutvecklingen genom att förenkla för människor att “ge det vidare” i sin vardag. Små handlingar som skapar stora ringar på vattnet och där varje liten handling av omtanke bygger ett starkare, rättvisare och hoppfullare samhälle för alla.
Vår vision bidrar till Sveriges nationella mål för ett hållbart samhälle med social hållbarhet, minskat utanförskap, ökad jämställdhet, jämlik folkhälsa och en god arbetsmarknad för alla.
Internationellt vilar vår vision på FN:s Agenda 2030 och de globala målen för hållbar utveckling med hållbara samhällen och minskad ojämlikhet. Vi inspireras också av FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna (1948), särskilt rätten till social trygghet, frihet från ensamhet och rätten till delaktighet i samhällets liv.
Vår vision är enkel men kraftfull: Genom att varje dag ge vidare – tid, omtanke, resurser, vänskap – bygger vi en snällare värld där ingen lämnas utanför och där goda handlingar gör skillnad på riktigt.


Give it forwards 5 strategiska mål
-
Etablera oss som en kunskapsorganisation där vi fyller ett tomrum i samhället och bidrar till ny kunskap, forskning och metodutveckling mot utanförskap
-
Stärka vårt kunskapsnätverk med forskare, praktiker och opinionsbildare som driver frågor om social inkludering och delaktighet i samhället.
-
Att skapa fler initiativ som förenklar för människor att “ge det vidare” i sin vardag –med stöd av social innovation, digitalisering och ny teknisk utveckling.
-
Att bygga nätverk av lokala grupper, skolor, företag och privatpersoner som tillsammans genomför givande aktioner och projekt tillsammans.
-
Att lyfta fram och sprida berättelser om vardagshjältar och goda exempel för att inspirera fler att bidra.
Riksintresse
Vårt huvudfokus för våra riksintressen är: jämställdhet, hälsa och utanförskap
-
Vi arbetar mot utanförskap så att antalet människor som lever i utanförskap ska minska, samt bidra till att människors trygghet och livschanser ökar.
-
Vi arbetar för ett jämställt samhälle så att kvinnor och män ska ha samma makt att forma samhället och sina egna liv, utifrån områdena makt, inflytande, ekonomi, hälsa, utbildning, arbete, samt könsrelaterat våld och hedersrelaterat våld och förtryck (våld i nära relation).
-
Vi arbetar för en jämställd folkhälsa som förebygger psykisk ohälsa, främjar hälsopromotion och arbetar evidensbaserat med suicidprevention.
-
Vi arbetar för jämlikhet i levnadsvillkor och full delaktighet för alla oavsett funktionsnedsättning med grund i FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning.
Riksorganisation
Ordförande för nationella styrelsen är Anderz Malgodal. För kontakt, mejla anderz@giveitforward.se
Nationell styrelse: Sankt Göransgatan 84, 112 38
Vi är en riksorganisation med 3838 medlemmar fördelat på 6 lokala sektioner med lokala styrelser över landet. Totalt är vi 42 förtroendevalda som arbetar ideellt inom våra riksintressen nationellt och lokalt. Vi når ut till 22 831 personer genom våra följare på sociala medier. Följ oss här.
Kontaktpersoner för de lokala sektionerna är:
-
Stockholm län: Sandra Kastås
Vasagatan 16, 111 20
Lokal Facebookgrupp här
-
Uppsala län: Annica Andersson
Köpmangatan 1, 747 43
Lokal Facebookgrupp här
-
Västra Götalands län: Maja Hurtigh
Kungsportsavenyen 21, 411 36
Lokal Facebookgrupp här
-
Skåne län: Sandra Persson
Kungsgatan 6, 211 49
Lokal Facebookgrupp här
-
Östergötlands län: Jenny Hövre
Sankt Persgatan 27, 602 33
Lokal Facebookgrupp här
-
Dalarna län: Lena Måg
Hotellbacken 2, 793 30
Lokal Facebookgrupp här


Vi skapar förändring
Riksföreningen Give it forward har lokala sektioner och nationella påverkansgrupper som med medlemsaktiviteter, opinionsbildning, kampanjer, remissarbete, lobbying och sociala innovationsprojekt bidrar till att kvinnor kan bevaka sina rättigheter och driva sina krav.
Vi har flera fysiska och digitala påverkansgrupper med strategiska fokusområden.